Så här beställer du vin

2018 Sauvignon Blanc (nr 79946) – Uva Mira

179,00 kr

Tillfälligt slut

Uva Mira Sauvignon Blanc har en ung, fräsch och elegant smak med toner av papaya, nätmelon, citrus och en underbar mineralton som sitter kvar i det fräscha avslutet.

Vingården med sauvignon blanc-druvorna växer på Uva Miras högsta vingård, 400-470 meter över havet, med ofattbart vacker utsikt. Vingården ligger nära False Bay, och närheten till havet med kall sjöbris bidrar till att svalka vinrankorna, och druvorna behåller därför en hög syra. Jordmånen består av granit, vilket bidrar till en härlig mineralton i vinet. Uva Mira deltar aktivt i olika ekologiska projekt och utövar ‘sustainable viticulture and farming’. Druvorna handplockas och vinerna får jäsa med sin naturliga jäst. Endast självrunnen juice används. Varje liten vingård vinifieras separat för att vinet ska få de specifika särdrag som kännetecknar varje enskild terroir.

År 2018 började växtsäsongen sent, och druvorna fick mogna under bra förhållanden med varma dagar och kalla nätter, vilket gör att druvorna får en bra mognad samtidigt som syran i vinet behålls. Det regnade mycket mindre än vanligt. Resultatet blev koncentrerade druvor av mycket hög kvalitet.

 

Doft

Pigg doft med inslag av lime, apelsinskal, gröna äpplen, galiamelon, persika och mineral.

Smak

Vinet har en ung, fräsch och elegant smak med toner av papaya, nätmelon, citrus och en underbar mineralton som sitter kvar i det fräscha avslutet.

Lagring

Dricks med välbehag 2019-2021.

Mat

Fisk- och skaldjursrätter, soppor, färsk sparris och sallader.

Tips

Serveras kylt till 6-8 grader.

Dela med dina vänner