Så här beställer du vin

2018 Soave Corte Giacobbe (nr 73471) – Dal Cero

109,00 kr

Säljs i låda om 6 flaskor

Soave Corte Giacobbe har en härlig ren, frisk, ungdomlig och blommig stil. Ett vin med en fin balans mellan frukt och syra.

Beställ här

Familjen Dal Cero startade sin verksamhet i början av 1930-talet. Huvudverksamheten Tenuta di Corte Giacobbe ligger i Soave och närmare bestämt kommunen Roncà. Där äger man 20 Ha vingårdar i bästa lägen och odlar främst den klassiska druvan garganega men även lite chardonnay och pinot gris.  Idag leds verksamheten av Dario Dal Cero som ansvarar för vinerna och Francesca som håller i marknadsföringen.

Druvorna i Soave Corte Giacobbe plockas för hand. Musten har legat med druvskalen i 24 timmar för att dra ut så mycket arom som möjligt. Vinet har jäst i ståltank, och jästfällningen har omrörts en gång i veckan under tre månader vilket har gett en ökad komplexitet.

Vinet passar till många olika lättare rätter, men det passar även utmärkt som ett välkomstvin eller så njuter du det i sommarvärmen tillsammans med goda vänner.

Doft

Soave Corte Giacobbe har en ung och fräsch doft med inslag av gula äpplen, mango, litchi, apelsinskal, citron och gröna örter, samt en fin stenig mineralitet.

Smak

Torr och sötfruktig smak med toner av äpplen, apelsin, mynta, lime och mandel. Fräsch, god eftersmak.

Lagring

Bäst 2019-2021.

Mat

Lättare rätter av pasta, fågel, fisk och vitt kött. Även fräscha gröna sallader fungerar utmärkt.

Tips

Servera gärna svalt vid 8-10 grader.

Dela med dina vänner