Så här beställer du vin

2018 Valcanzjria (nr 78202) – Gulfi

Ekologiskt

169,00 kr

Valcanzjria är gjort på chardonnay och den klassiska sicilianskan druvan carricante. Vinet har en fräsch, gulfruktig och läskande smak med mycket mineralitet.

Säljs i kolli om 6 flaskor.

Beställ här

Gulfi grundades 1996 på sydöstra Sicilien, med vingårdar tillhörande underregionerna Noto, Etna och Cerasuolo di Vittoria. Vingårdarna omfattar cirka 70 hektar och är odlade med klassiska sicilianska druvsorter som nero d’Avola, frappato, nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Egendomen har framför allt lyckats bevara Siciliens mångtusenåriga vintradition och deras hårda arbete i vingården och beskärning av vinrankor har till exempel gjort att ingen konstbevattning behövs. Gulfi har alltid jobbat efter ekologiska principer och sedan 2007 är hela deras produktion ekologiskt certifierad. För att bevara vinets naturliga karaktär filtrerar de inte heller sina viner. Resultatet är ovanligt koncentrerade druvor och en minimal påverkan på landskapet.

Valcanzjria 2018 är en blend på chardonnay och den klassiska sicilianskan druvan carricante från vingårdar i Chiaramonte Gulfi (Ragusa) på hög höjd. Druvorna skördades för hand i slutet på september och fick jäsa naturligt i ståltank. Vinet lagades sedan i ståltank i åtta månader. Det här är Gulfis utmärkta och mycket prisvärda vita instegsvin.

Doft

Ung, blommig och fruktig doft med inslag av apelsin, vita blommor, mandel, gula plommon, äpplen och kritig mineral.

Smak

Smaken är finstämd och frisk med en markerad syra och en fin rondör i kroppen. Eftersmaken är lång och domineras av citrus och krita.

Lagring

Vinet är gjort för att konsumeras ungt och är bäst 2021-2024

Mat

Vinet är som gjort för läckra smårätter med fisk och salta skaldjur, lättare pastarätter och småplock. Passar även utmärkt till vegetariska rätter som grillade grönsaker med olivolja, örter och salt eller matiga sallader och milda, syrliga ostar.

Tips

Servera vinet mellan 8-10 grader.

Dela med dina vänner