Så här beställer du vin

2018 Vouvray Cuvée Silex (nr 75140) – Vigneau-Chevreau

Ekologiskt

159,00 kr

Säljes i kartong om 6 flaskor!

Vouvray Cuvée Silex är ett läskande torrt vin med toner av gul frukt, galiamelon, stenfrukt och hint av mineral. Välgjort med en härlig fruktsyra och bra längd.

Beställ här

Allt fler vinälskare söker sig till Loire och Domaine Vigneau-Chevreau i Vouvray är ett perfekt exempel på varför. Den lilla familjeproducenten etablerades redan år 1875 och är biodynamiskt certifierade sedan år 1995. Idag äger de idag totalt 33 hektar vingårdar vilket faktiskt motsvarar 25 procent av alla ekologiskt odlade vingårdar i Vouvray. De odlar bara chenin blanc och söker olika uttryck av druva och vingårdsläge i alla sina viner. För att framhäva terroir och komplexitet arbetar de med låga skördeuttag, noggrant arbete för hand, naturlig jäsning och undviker filtrering av vinerna.

Vinrankorna till Vouvray Cuvée Silex är mer är 30 år gamla och växer i kalkrika jordar. Vinet får jäsa i två månader på ekfat och lagras sedan på sin jästfällning i tank. Vinet är helt torrt och dricks gärna till fisk och skaldjur eller som aperitif.

Doft

Ungdomlig och fruktig doft med inslag av gula äpplen, citrus, päronpastill, melon och honung.

Smak

Ett läskande torrt vin med toner av gul frukt, galiamelon, senfrukt och hint av mineral. Välgjort med en härlig fruktsyra och bra längd.

Lagring

Bäst 2019-2025.

Mat

Vinet är medelfylligt och smakrikt, så välj gärna smakrika och kryddiga rätter. Både fisk och kyckling går bra.

 

Dela med dina vänner