Vingårdsbesök i Bourgogne, Frankrike

llBourgogne, bara namnet är en njutning! Centralt beläget i Frankrikes inland mellan städerna Dijon och Lyon finner vi ett av världens främsta områden för eleganta viner av Pinot Noir och Chardonnay. Vingårdarna är oftast små med en stor efterfrågan från hela världens vinintresserade. Här hittar du de dyraste och bland de bästa vinerna i världen men allt är inte dyrt. Tryffelsvinet gör årligen flera besök i regionen för att nosa upp fyndviner till våra medlemmar! Icke att förglömma är Beaujolais där druvan Gamay dominerar och i St Bris hittar vi även druvan Sauvignon Blanc.

Bourgognes centrala delar består av Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder. Landskapet är hissnande vackert och njuter av böljande vingårdar och mysiga byar med trevliga restauranger och vinbarer med traktens bästa på hyllorna.

Det kan vara svårt att få besöka de bästa producenterna i Bourgogne då de oftast är små familjeproducenter som helt enkelt inte har tid att ta emot besök. Ett utmärkt alternativ är att prova deras viner hos några av Beaunes vinbutiker och vinbarer till samma pris som du betalar i vilken vinbutik som helst!

Domaine Barraud

Det går bra att boka ett besök som inkluderar vinprovning.
Producenten tar normalt inte emot besök utan detta är för Tryffelsvinets medlemmar. Besöket och vinprovningen är då helt utan kostnad.
Bokning måste alltid göras i förväg. De tar grupper på max 15 personer. De tar emot besök hela året förutom i juni månad och under skördeperioden 1 september till 15 oktober (kan variera något)

Kontaktperson: Daniel and Julien Barraud
E-post: contact@domainebarraud.com
www.domainebarraud.com
Address: 3 Place de la Mairie, 71960 Vergisson
Very easy to find the domaine, when you arrive in Vergisson there is the city hall, the domaine is above)
Tel: +33 (0)3 85 35 84 25

Domaine Guy et Fils Amiot

Det går bra att boka ett besök som inkluderar vinprovning.
Producenten tar normalt inte emot besök utan detta är för Tryffelsvinets medlemmar. Besöket och vinprovningen är gratis om ni handlar något, annars är kostnaden 15 euro per person.
Bokning måste alltid göras i förväg med producenten. De tar grupper på max 8 personer och minst 2 personer. De tar emot besök hela året med undantag för augusti månad.

Kontaktperson: Fabrice Amiot
E-post: contact@domaine-amiot.com
Address: 13 rue du Grand Puits, 21190 Chassagne-Montrachet
Tel: +33 (0)380 213862

Maison Louis Latour

Det går bra att boka ett besök som inkluderar vinprovning.
Producenten tar normalt inte emot besök utan detta är för Tryffelsvinets medlemmar. Besöket och vinprovningen är då helt utan kostnad och bokas i förväg.
De tar grupp er på max 20 och minst 2 personer. De tar emot besök måndag till fredag, dock ej under skördeperioden.

Kontaktperson: Patrick Finance
E-post: pfinance@louislatour.com
Address: 18 rue des Tonneliers, 21204 Beaune
Tel: +33 (0)3 80 24 81 10

Simonnet Febvre

Det går bra att boka ett besök som inkluderar vinprovning.
Producenten tar normalt inte emot besök utan detta är för Tryffelsvinets medlemmar. Besöket och vinprovningen är då helt utan kostnad.
Besök bokas alltid i förväg.

Kontaktperson: Emanuelle Pasquet
E-post: caveau@simonnet-febvre.com
Address: 9 avenue d’Oberwesel, 89800 Chablis
Tel: +33 (0)3 86 18 95 69

Dela med dina vänner