Ca’ del Bosco

Historia

Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Maurizio ville producera bra viner i ett område som tidigare inte varit känt för det. Ca’del Bosco gör kvalitetsviner och allting runt omkring andas kvalitet. Redan i entrén till vineriet möts man av en mäktig grind i brons, designad av den berömde skulptören Arnaldo Pomodoro. Väl inne på området kan man inte annat än hänföras av den omgivande scenografin med statyer och konstverk av kända konstnärer, japanskinspirerade trädgårdar, arkitektritad vinkällare och anläggningar med ny teknik, eget laboratorium och givetvis en helikopterplatta!

Vingårdar & Viner

Ca’del Boscos är givetvis mest kända för deras Franciacorta och Italiens bästa mousserande vin produceras i flera utföranden; Franciacorta Cuvée Prestige – standardvinet i familjen som även finns i en rosévariant, Brut Millesimato, Dosage Zéro Millesimato, Satén Millesimato och toppcuvéen Annamaria Clementi.
På den stilla sidan producerar man Curtefranca Rosso och Bianco, som är husets instegsviner samt ett par druvrena viner av Chardonnay, Pinot Nero, Carmenére, Merlot samt Bordeauxblandingen Maurizio Zanella.

Vinifikation

Franciacorta produceras enligt den traditionella metoden. Druvorna skördas för hand och de olika vingårdslägena vinifieras separat. Man använder runt 20 % reservviner och vinerna vilar på jästfällning i 25 månader för Cuvée Prestige, drygt 4 år för Millesimato och 6 ½ år för Annamaria Clementi.

Dela med dina vänner
Print Friendly