Domaine Michel Redde et Fils

Domaine Michel Redde et Fils är verksam i Loire-dalens kanske mest prestigefulla appellation Pouilly-Fumé.
Familjen Reddes rötter sträcker sig så lång tillbaka som 1630 då familjen Redde började odla druvor i Pouilly-sur-Loire.

Ett antal vinodlargenerationer längre fram föddes Michel Redde 1930 i Saint-Andelain. Han bestämde sig för att bli vinodlare på heltid trots att den sysslan tidigare varit reserverat för munkarna. Det är tack vare Michel och hans fru Simones hårda arbete och uthållighet som domänen i början av 1950-talet lyckades utöka, föryngra och förbättra marken och vingården. Tio år senare byggde de en vinkällare med provrum för att kunna ta emot besökare som hört talas om och ville prova vingårdens vin som vid det laget skaffat sig ett gott rykte. Vingårdens besökare hjälpte Domaine Michel Reddes viner från Pouilly Fumé och Pouilly-sur-Loire att bli kända också internationellt. 1977 började Thierry Redde, Simone och Michels son arbeta på gården. Han förnyade vingårdsarbetet ytterligare med nya idéer och beslutade 2001 att utöka vingården ytterligare.

Numera arbetar också Sébastien och Romain, Thierrys söner på gården och de fortsätter på sin fars inslagna väg. De vill bevara traditionell filosofi och metod i vingården för att på det mest naturliga sättet få fram druvans och terroirens uttryck.

Dela med dina vänner
Print Friendly