Ferrer Bobet

För spanska Ferrer Bobet har allting handlat om respekt sedan starten 2008; respekt för gamla traditioner, respekt för den sociala och ekonomiska utvecklingen i Katalonien, respekt mellan de två ägarfamiljerna Ferrer-Salat och Bobet, och slutligen respekt för de vinälskare som skall njuta av deras viner.

Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och nattemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna. Jordmånen är skiffer – lokalt kallad llicorella. Här växer deras hundraåriga rankor av carinyena och garnatxa negra från gamla vingårdar som de arbetar tillsammans med. Deras egna vingårdar planterades 2004 och 2005 med carinyena, garnatxa negra, syrah, cabernet sauvignon, viognier och roussane.

Av de totalt 70 hektaren är enbart 15 hektar upp-odlad. Allting är ekologiskt odlat och man utesluter kemikalier. I vineriet sköts allting lika minutiöst med gravitation, handsortering och individuell jäsning av varje enskilt vingårdsläge. Man använder franska barriquer med en minsta lagring om 15 månader. Målet är att uppnå renhet i frukten som reflekterar området Priorat.

Dela med dina vänner
Print Friendly