Weingut Hiedler

Historia

Familjen Hiedler

Familjen Hiedler drev från början ett garveri i Langenlois i Kamptal. Det var först när Josef Hiedler gifte sig med Anna att de började göra vin. Anna fick med sig några vingårdar in i äktenskapet, och denna skatt tog de gott tillvara på. Tillsammans bildade de vinbolaget år 1856, och de planterade då de första egna stockarna i vingårdarna Thal och Spiegel. En av Josefs och Annas son, Ludwig I, ville utveckla vinverksamheten ytterligare, och köpte mer mark på bra lägen i Kamptal och Langenlois. Tredje generation Hiedler, Dr Bruno, fortsatta verksamheten på deltid, och nu är det hans son, Ludwig II, som ansvarar för familjeföretaget tillsammans med hans fru Maria och deras två söner Ludwig Jr och Dietmar.

 

Vingårdar & Viner

Hiedlers viner har fått mycket positiv internationell uppmärksamhet senare år, mycket tack vara deras mödosamma arbete i vingården. År 1992 etablerade de “Österreichsiche Traditionsweingüter” (Traditionella Österriska Vingårdar) tillsammans med sex andra vinfirmor, i syftet att skapa reglerade ramar för vinodling och framställning. Föreningens arbete lade i stort grunden för dagens appellationsregler i Österrike.

Hiedler odlar och framställer vin ekologiskt enligt “Sustainable Austria”.

“Sustainable Austria” certifieringen innebär att det finns ett kontrollapparat för både vinodling, vinframställning, ekonomi och sociala kriterier. Bland annat får de inte använda bekämpningsmedel, odlingen ska ske enligt biologisk mångfald, vattning får göras i mycket liten skala, man ska prioritera manuellt arbeta framför maskinellt, arbetsförhållanden ska vara bra och de ska påverka vinet i vinkällaren som möjligt.

Beskärning pågår

Beskärning pågår

 

 

Dela med dina vänner
Print Friendly