Jules Muller

Historia

Jules Muller & Fils ligger i hjärtat av Alsace vid medeltidsstaden Bergheim. Företaget grundades 1836 men redan långt innan dess, ca 1760, så var det ett välkänt namn världen över med sina högklassiga viner med stor mognad, kraft och doft. Det sägs att både Napoleon och Drottning Elisabeth II har fortrollats av dess komplexitet och intensitet. Vinet har även serverats vid viktiga middagar av de stora franska och internationella kockarna. Det var faktiskt Jules Mullers viner som valdes 1961 när General de Gaulle och John F. Kennedy återförenades på slottet Versailles.
Jules Mullers viner har en mytisk historia och kommer att förbli mytiska för vinkännare och i de bästa gourmetkretsarna runt om i världen. Idag exporterar de sina viner till många olika länder och deras Alsace “grand cru” är vida känd.

Vingårdar & Viner

Vinodlingarna uppgår till 20 hektar i en region med optimala förutsättningar för vinodling. De köper även in ca 120 hektar från andra vingårdar runt Bergheim. Hos Jules Muller satsar de på Alsaces
gyllene druvor i första hand, allt från Riesling och Gewurztraminer till Pinot Gris, Pinot Blanc och Muscat. I vingårdarna finns även lite Pinot Noir.
De bästa lägena finns precis utanför Bergheim där vingården Altenberg de Bergheim ligger. Den sträcker sig över den brant lutande och söderexponerade sluttningen som ligger på mellan 220 och 330 m ö h. Här finns ett varmt tempererat mikroklimat som har gjort platsen idealisk för att odla vin på sedan 1200-talet. Altenberg de Bergheim Grand Cru-viner har en perfekt blans mellan sin fina, eleganta doft och sin kraftfulla, spänstiga kropp. Verkliga gastromiska storheter!

Vinifikation

Hos Jules Muller har de stor respekt för tradition och ursprung. Eftersom de vill att druvornas olika personlighet ska speglas i vinet jobbar de så nära naturen som möjligt. Druvorna plockas för
hand och pressas försiktigt. Efter jäsning får vinet vila på sin jästfällning före buteljering. Vinmakaren heter Markus Pauly – han härstammar från Tyskland men har jobbat på Jules Muller i över 20 år.

Dela med dina vänner
Print Friendly