Meerlust Estate

Meerlust Estate har ägts av familjen Myburgh sedan 1693 och idag drivs det av Hannes Myburgh, åttonde generationen. Meerlust Estate är ett nationalmonument som uppfördes på 1600-talet. Det är byggt i Kapholländsk stil och representerar den holländska kolonisationen och mötet mellan två kulturer. Hannes har studerat önologi i Tyskland och även arbetat på Chateau Lafite i Bordeaux.

Vid sin sida har han den skickliga vinmakaren Chris Williams som har mångårig erfarenhet av vinmakning och som förespråkar klassiska viner.

Vingårdar och Viner

Meerlust äger 110 hektar, planterade med Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Cabernet Franc och Pinot Noir. Man gör druvrena viner av Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Pinot Noir samt det omtalade vinet Rubicon som görs i Bordeaux-stil. Rubicon introducerades på den inhemska marknaden 1984 och var ett av de första vinerna i Sydafrika som gjordes med tanken att likna en stor Bordeaux. Vinet har sedan dess blivit bench mark för Cape blend-vinerna som görs i samma stil. Vinifikation Vinerna görs i klassisk stil med stor elegans.

Druvorna handskördas och man håller låga skördeuttag. De flesta av vinerna jäser i ståltank för att sedan lagras i franska 300-liters fat. Deras Chardonnay får en elegant sval ton tack vare en hög syra och relativt försiktig fatanvändning. Rubicon som görs i Bordeaux-stil är en blandning av Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc som lagras i 24 månader i fransk Allier-ek.

Dela med dina vänner
Print Friendly