Domaine Roger Perrin

Historia

Domaine Roger Perrin fick sitt namn efter att Roger tog över driften efter sin svärfar i slutet på 1960-talet. När Roger plötsligt gick bort 1986 tog sonen Luc över driften. Luc, som då var en ung man, hade då avslutat sina studier i önologi och gjort sin praktik och arbetat ett tag på Chateau Boucastel (dock tillhör man inte den släkten Perrin). Han fortsatte i samma anda som sin far men gjorde stora investeringar i såväl vineriet som i vingårdarna och höjde kvaliteten ett par snäpp.
Vinerna blev mer och mer kända internationellt och har blivit uppmärksammade av såväl Parker som Tanzer som en ”rising star”. Ledsamt nog förlorade vinvärlden Luc Perrin i augusti 2010. Han gick bort alldeles för ung och lämnade sitt arv till familjen att föra vidare.

Vingårdar & Viner

Domänen förvaltar över ca 40 hektar vingårdar. Man producerar Châteauneuf-du-Pape, Châteauneuf-du-Pape Blanc och en vieilles vignes från 70-100 åriga stockar som bara produceras riktigt bra år.
Hans Côte-du-Rhône produceras från druvor från stockar med en ålder på ca 65 år. Överlag har man en väldigt hög medelålder på stockarna.

Vinifikation

Châteauneuf-du-Pape görs på 7 olika druvor som handplockas och vinifieras var och en för sig. Efter ca 1 år gör man sin assemblage och därefter lagras ca 20% av vinet i nya franska ekfat och resten i cementtankar. Deras Côte-du-Rhône Prestige görs på samma sätt. Vinet produceras bara under goda år. Man håller låga skördeuttag för att få en så koncentrerad fruktighet och djup i vinet som möjligt.

Dela med dina vänner
Print Friendly