Scotto Family Wines

 

HistoriaScotto-Family-Cellars-Logo-2-01

I hjärtat av Kalifornien finner man Scotto Family Wines som med stor passion producerar vin till vinälskare runt om i hela världen. Familjen Scotto har sina rötter i Italien, Salvatore Scotto kom till Kalifornien 1883 med en grundtanke – att hitta en plats vid havet för att börja tillverka vin. Salvatore var en sjöman, jordbrukare och vinmakare från Ischia, en liten ö utanför Neapel. Han lärde upp sin son, Dominic, att reparera båtar och göra vin, detta ledde till att Dominic flyttade till New York och arbetade med båtreparation och öppnade även upp Brooklyns första vinshop som än idag existerar. Likt hela generationen Scotto, så förväntade sig Dominic att få dricka ett gott vin till middagen varje kväll. Under det rådande andra världskriget blev det ännu viktigare för honom att kunna få tag på vin med hög kvalité till ett rimligt pris. Detta är än idag familjen Scottos drivkraft. 1963 köpte familjen sin första vingård och idag producerar de handgjorda viner under namnet Scotto Family Wines. På etiketterna finner man ett litet segel, detta för att hylla föregående generationer sjömän som funnits i släkten. Scotto Family Wines drivs som ett sant familjeföretag och det är nu femte generationen Scotto som styr skutan. Övergripande ansvarig för företaget är Anthony Scotto III och vinmakaren heter Paul A. Scotto.

Vingårdar & Viner

Scotto Family Wines är beläget i den kaliforniska underregionen Lodi. Scotto Old Vine Zinfandel kommer från 50-åriga vinrankor och växer i en sandig jordmån. Druvorna som växer i dalen skördas sent i oktober och druvorna som växer i bergsluttningarna skördas tidigt i november. Förutom Zinfandel gör Scotto även en Cabernet Sauvignon, Malbec, Chardonnay och en Dry Sangiovese Rosé.

Vinifikation

Zinfandeldruvorna från de olika vingårdslägena vinifieras separat och vinet som kommer från dalen lagras i ståltankar för att behålla den generösa fruktigheten medan vinet från bergsluttningarna lagras på fransk ek under 18 månader. Därefter blandas vinet och buteljeras.

För att besöka deras hemsida, klicka här.

Dela med dina vänner
Print Friendly