Velenosi

Historia

I Marche, 25 km från Adriatiska havet på en höjd av ca 200 m öh ligger Ascoli Piceno där Velenosi har sin bas. Velenosi andas hängivenhet, ambition, innovation, genuinitet och entusiasm. Det styrs av en av de mest berömda kvinnorna i vinbranschen i Italien, Angela Velenosi. Det passionerade och målmedvetna arbetet startade 1984 av det unga entreprenör paret Angela och Ercole Velenosi. Deras förmåga att lära sig snabbt och kontinuerligt förbättra sin vinmakning har lett till stora framgångar!

Vingårdar & Viner

Domänen förvaltar över 105 hektar fördelade på 4 vingårdar i provinsen Ascoli Piceno. Man producerar ett tjugotal viner, både vita och röda och även mousserande viner.
Flera av vinerna har fått fantastiska utmärkelser internationellt såväl som i Italien. Bland italiensk vinpress anses deras Brecciarolo Rosso Piceno Superiore vara ett av de mest intressanta DOC i
mellersta Italien med stor potential att göra högkvalitativa viner. Vinet gjordes första gången 1986 och framställs av Montepulciano och Sangiovese.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand i små korgar och under den tiden på dygnet då det är svalt.
De flesta vinerna jäser först i temperaturkontrollerade ståltankar för att sedan fulländas på använda franska fat. De mousserande vinerna produceras enligt den traditionella metoden av druvorna Chardonnay and Pinot Nero.

Dela med dina vänner
Print Friendly